Podcast 07 - verbinding met Danny

Aflevering 7: Verbinding

Verbinding is het toverwoord als het gaat om het herstellen van jouw relatie met eten. Maar ook als het gaat om het herstellen van jouw relatie met mensen die een andere mening hebben dan jij. 

In deze podcast trekken we het thema verbinding wat breder dan je eetgedrag alleen. Er is zoveel aan de hand op dit moment in de maatschappij dat ik samen met mijn man Danny bespreek hoe je om kunt gaan met alle dynamieken die op dit moment spelen.

Er is sprake van een lockdown, er is sprake van enorme angst en er ontstaat steeds meer polarisatie.

Voor je oerbrein is dit een levensbedreigende situatie. Het zal dan ook alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat je je goed voelt.

Dat betekent dat wanneer eten jouw eerste go-to is wanneer je niet lekker in je vel zit, dat je oerbrein je richting de voorraadkast of de koelkast zal sturen. Waardoor je meer eet dan je eigenlijk van plan was.

Maar wat je oerbrein ook doet is wat ik noem 'missionarissen' oftewel: het probeert om andere mensen te overtuigen dat jij echt gelijk hebt. En dat zij echt gevaar lopen. Dat doet het omdat het wil verbinden. Maar daardoor creëer je juist nog meer tweestrijd.

Daarmee los je dus het probleem niet op. Als het eten op is, dan is het probleem er nog steeds en de tweestrijd ontaardt uiteindelijk in een steeds groter wordende onvrede.

Daarom bespreek ik met Danny wat er nu precies aan de hand is en hoe je hierin je oerbrein kunt managen. Danny is teamcoach bij grote bedrijven. En in zijn rol als teamcoach is zijn eerste taak altijd om verbinding te creëren tussen de verschillende teamleden.

Samen gaan we dieper in op de huidige dynamiek in de maatschappij en reiken we je een eerste kleine stap aan die je kunt zetten in de richting van verbinding met jezelf en met de mensen om je heen.

 

In deze podcast

  • Het effect van angst op je oerbrein
  • Hoe je angst vóór je kunt laten werken
  • Waarom we elkaar zo graag willen overtuigen
  • Er is geen goed of fout
  • Hoe je gedachten je emoties creëren
  • De eerste stap die je kunt zetten richting verbinding

Overige informatie uit de podcast

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!