Podcast 02 - dieetdenken

Aflevering 2: Dieetdenken

Het creëren van een Relaxte Relatie met Eten doe je niet in één nacht. Immers: als je al 20-30-40 jaar of soms nog langer strijdt met eten, dan zijn er stevige paden gevormd in je brein die je niet in een dag kunt veranderen.

Maar, met wat geduld en met het juiste systeem kun je ze wél veranderen. Dat systeem heet het Eetgeluk Model en bestaat uit vijf belangrijke stappen die je dient te zetten. Het Eetgeluk Model is jouw houvast op jouw weg naar 100% Eetgeluk.

In deze podcast bespreek ik de eerste stap uit het model, namelijk het stoppen met dieetdenken.

Dieetdenken is alles wat je doet uit angst om dikker te worden of in de hoop dat je afvalt. Het zijn de gedachten die je denkt die daarmee samenhangen, maar het zijn ook de acties die daaruit voortvloeien.

Als je niet stopt met dieetdenken wordt alles wat je doet een dieet. Je beoordeelt en veroordeelt jezelf dan op basis van wat je eet. Afvallen is je levensdoel en je blijft jezelf controleren en schuldig voelen als dingen niet lukken.

Punt is, dat het niet gaat om wat je eet. Eten is niet goed of slecht. Het gaat om waar je voor kiest. Wie wil jij zijn ten opzichte van eten.

In deze podcast

  • Hoe zijn diëten ontstaan
  • Wat is dieetdenken precies en hoe kun je het herkennen
  • Wat is het effect van dieetdenken op je eetgedrag
  • Maatschappelijke boodschappen en overtuigingen als het gaat over eten, diëten en slank zijn
  • Wat de belangrijkste reden is waarom je je zoveel beter voelt wanneer je gezond eet (hint: het is niet wat je denkt!)

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!