de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_online-programma-buttonNew
shutterstock_767996890 vierkant
de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_online-programma-buttonNew

Stap voor stap naar een relaxte relatie met eten

Ben jij klaar met jouw haat-liefde verhouding met eten? Doe dan mee met het Gelukkige Eter online-programma. Het maakt je een stuk gezelliger aan tafel, gezonder, en het allerbelangrijkste: het herstelt je zelfvertrouwen en dat zorgt ervoor dat je jouw gezonde voornemens blijvend vol gaat houden. Zodat je weer trots kunt zijn op jezelf en gelukkiger en blijer bent met jezelf.

Je leert niet alleen exact wat je moet doen om de balans in jouw lichaam en brein te herstellen (zodat je vanaf nu weer eet om te leven in plaats van leeft om te eten). Je leert ook alle basistechnieken die je nodig hebt om jouw brein te verleiden tot het automatisch maken van gezonde keuzes. En dat is heel handig wanneer je bijvoorbeeld door stress-situaties even niet ´in control´ bent.

Maar dat is nog niet alles. Misschien wel de grootste bonus die het programma je gaat brengen is een geweldig fijn gevoel van bevrijding, rust en verbinding. Omdat eten geen macht meer over je heeft. Hierdoor kun je eindelijk met ´dieet-pensioen´ gaan.

Het programma is volop in ontwikkeling

Op dit moment is het Gelukkige Eter programma volop in ontwikkeling. Naar verwachting zullen we in 2019 gaan starten. Wil je graag meedoen, verzeker je dan alvast van een plekje door je in te schrijven op de wachtlijst. Je ontvangt dan als eerste bericht wanneer we de inschrijving voor het programma openstellen.

carola-van-bemmelen-bedenkelijk

Wees eerlijk...

Hoeveel diëten heb jij in jouw leven geprobeerd en hoeveel daarvan zijn echt gelukt? Ook op de lange termijn?

Het beginnen is vaak niet het probleem, maar het volhouden. Ervoor zorgen dat je ook op de lange termijn het behaalde resultaat behoudt. Dat is vaak lastig. Denk maar eens terug aan jouw laatste ´vanaf-vandaag-ga-ik-goed-voor-mezelf-zorgen´ moment. Hoe lang heb je dat volgehouden?

Kort, waarschijnlijk. En weet je hoe dat komt?

Ons (onbewuste) oerbrein, dat 99% van alle eetbeslissingen neemt, verstaat iets totaal anders onder goed-voor-jezelf-zorgen dan ons (bewuste) mensenbrein, dat ´slechts´1% van alle eet-beslissings-aandelen in handen heeft. En dat zorgt voor een boel interne strijd, gedoe, teleurstelling, frustratie en verdriet.

Je wilt wel gezond eten, je wilt wel minder wegen, je wilt wel beter voor jezelf zorgen, maar toch is die schaal met koekjes niet te weerstaan. Of die boterham met roomboter en hagelslag of dat heerlijke patatje-mét. En je wilt meedoen als jouw collega´s pizza´s halen. Helaas voor jou, is dat hoe ons brein gestrikt is. Je hebt ermee te dealen.

Ons brein heeft schijt aan de schijf van vijf

Wist je dat ons oerbrein helemaal niets heeft met diëten, sla en groene smoothies? Ons oerbrein wil eten. Liefst de hele dag door en liefst zo calorierijk mogelijk. Het is dan ook gek op pizza, patat en chocola. En laat daar nou net de supermarkt mee vol liggen. Zo voor het grijpen, in een handomdraai in je karretje en hoppa mee naar huis. Voor het bezoek, voor de kinderen of onder het mom van:

 • ´Eentje kan wel´
 • ´Ik heb het verdiend´
 • ´Morgen ga ik écht beginnen´
 • ´Het is gewoon zo lekker´
 • ´Het komt door de hormonen´
 • ´Ik heb het nu gewoon even nodig´
 • ´Het lukt toch niet´

Dat is hoe het gaat

Geen enkel dieet of voedingsprogramma kan dit veranderen. Ons oerbrein is gewoon te sterk. Zeker wanneer de balans in je lichaam niet optimaal is, saboteert het binnen 24 uur al jouw gezonde voornemens. Het gevolg is dat je steeds minder vertrouwen krijgt in jezelf en gaat geloven dat het voor jou niet is weggelegd. Dat gezonde lichaam. Meer energie. Lekker in je vel zitten. Sprankelen en blij zijn. Er goed uitzien. Vrij zijn en doen wat je het liefste zou doen.

Hoogste tijd dus voor een andere strategie

Want: waarom zou je iets blijven doen wat niet werkt? Steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten is hét recept voor ongeluk. Net als tegen je oerbrein inwerken.

Toch doen we het iedere dag weer. Massaal. Er is namelijk geen enkel dieet of voedingsprogramma dat rekening houdt met hoe je oerbrein werkt. Sterker nog: alle adviezen op gebied van een gezonde leefstijl staan haaks op hoe je oerbrein is geprogrammeerd. Op wat je oerbrein nodig heeft en op hoe je jouw oerbrein kunt verleiden tot het maken van gezondere keuzes wanneer het even lastig is.

Tot nu dan...

Het Gelukkige Eter programma zet wél je oerbrein centraal

Je oerbrein is verantwoordelijk voor 99% van alle eetbeslissingen en is daarom ook de basis van het Gelukkige Eter programma. En dat is echt uniek. Alle diëten en gezondheidsprogramma´s doen dit verkeerd omdat ze werken via het bewuste brein, dat maar 1% zeggenschap heeft.

Stop het JoJo-effect en dieet-stress

Doordat je gaat ontdekken hoe je 99% meer kans hebt op blijvend succes, ga je moeiteloos, zonder honger en zonder al te veel gedoe de overstap maken naar een gezonde leefstijl. Naar een blij en gezond lichaam en jouw natuurlijke gewicht. Je fietst er zogezegd doorheen. Voor de rest van je leven.

de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_online-programma-1

Stel nou dat...

 • Je vrij zou zijn van die eeuwige honger en drang om te eten
 • Je moeiteloos op gewicht blijft
 • Je niet meer ´de fout ingaat´ wanneer je je net weer goed voelt
 • Je met gemak dingen af kunt slaan op bijeenkomsten en feestjes
 • Je je niet meer schuldig of opgelaten voelt omdat je andere keuzes maakt
 • Je ook in het weekend of tijdens vakanties zonder erover na te denken gezonde keuzes blijft maken
 • Je ook tijdens en na een dagje of weekendje weg relaxt bent met je voeding
 • Je ook onder stress automatisch gezond blijft kiezen

Hoe lekker zou dat zijn. Wat zou je zelfvertrouwen hierdoor gaan groeien. En wat zou je je daar goed bij voelen. Hoe trots zou je zijn op jezelf. En weet je wat pas echt gaaf is? Een relaxte relatie met eten laat echt alles in je leven beter lopen. Inclusief de boodschappen en de relatie met je partner.

De drie stappen

Om jouw oerbrein ´aan boord´ te krijgen van jouw gezonde voornemens, zijn drie stappen cruciaal:

 

1. Weten hoe gelukkig jouw brein wordt van eten

Door dit te herkennen en erkennen, kun je jezelf vanaf nu exact datgene gaan geven wat je nodig hebt. Zodat je eindelijk jouw verlangde resultaten blijvend kunt gaan behalen

 

2. Jezelf bevrijden uit de houtgreep van de grootste saboteur van jouw eetgeluk

Suiker en snelle koolhydraten. Door deze breinkapers uit je voedingspatroon te verwijderen, en door een aantal slimme voedingsbasics toe te passen, zal je oerbrein gaan relaxen en minder sabotagegedrag vertonen. Zodat het makkelijker wordt om gezonde keuzes te maken en je stapje voor stapje kunt gaan relaxen met eten

 

3. Begrijpen wat de principes zijn waarmee je jouw oerbrein kunt verleiden...

...tot het maken van gezondere keuzes op lastige momenten. Zodat je veel minder snel en veel gezonder ´uit de bocht´ vliegt onder stress.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het Gelukkige Eter programma komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een intuïtieve en spiksplinternieuwe eetstrategie, gebaseerd op de meest actuele (soms best ingewikkelde) inzichten op het gebied van voedingsleer, epigenetica en breinwetenschap. Vertaald naar een fijn en praktisch systeem. Zodat je in eenvoudige stappen kan leren hoe je toe kunt werken naar een relaxte relatie met eten. En zo jezelf voor eens en voor altijd gaat bevrijden uit de eet-dieet-cirkel en alle stress en verdriet dat daarbij hoort.

de_gelukkige_eter-carola_van_bemmelen-stop_met_suiker

Hoe gaat het in zijn werk?

Op dit moment is het Gelukkige Eter programma in ontwikkeling. Naar verwachting zullen we in 2019 gaan starten. Wil je graag meedoen, verzeker je dan alvast van een plekje door je in te schrijven op de wachtlijst. Je ontvangt dan als eerste bericht wanneer we de inschrijving voor het programma openstellen.

Hé shit, moet ik wachten, maar ik wil nu al beginnen!

Goed nieuws: Je hoeft nu niet te gaan stilzitten en wachten. Integendeel. Ter voorbereiding op het Gelukkige Eter online programma kun je de komende periode alvast de volgende stappen zetten zodat je er straks helemaal klaar voor bent:

De Gelukkige Eter door Carola van Bemmelen

Lees het boek De Gelukkige Eter

Hierin leer je al heel veel basiskennis over hoe je oerbrein eet. Je ontvangt tips en met de handige gratis toolkit kun je gelijk je eerste stappen richting eetgeluk gaan zetten.

Original-800-breed-1

Doe mee aan de eerstvolgende Sugarchallenge

Stop zo snel mogelijk met alle suikers, snelle koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen. Het perfecte programma om je hierbij te helpen is het Sugarchallenge Original programma.

>