Profielfoto carola

In mijn hele leven heb ik misschien vier jaar maat 38 gehad

Het waren de beroerdste vier jaar van mijn leven.

Niet vanwege die maat 38 hoor, daar was ik trots op en ik voelde me reuze sexy. Maar ik was ook constant bang om dat gedroomde maatje weer te moeten inleveren.

Bovendien was ik niet alleen een paar kilo gewicht kwijt, maar ook mijn huis, mijn relatie en mijn bedrijf.

Ik ben Carola van Bemmelen

Op dit moment heb ik geen maat 38 meer, maar ik heb me nog nooit beter gevoeld dan nu.

Mijn leven is een ontdekkingstocht op het gebied van voeding en voedingswetenschap. En (vooral) op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, kwantumfysica en neurowetenschap. Oftewel: de werking van ons brein. Door die combinatie ontdekte ik de missing link in alle bestaande diëten: ze vloeken met de werking van je brein.

Op mijn 17e begon ik met diëten

Ik was geen slank kind. Integendeel, ik had het hele pakket: te dik, een bril, onhandig en te slim.

Niet zo gek dus dat ik op mijn 17e begon te proberen af te vallen.

Het brooddieet, dat was het eerste dieet dat ik ooit volgde. Na twee dagen werd ik er knettergek van.

Toen volgde Fit for Life.

Montignac.

Dat dieet met die ziekenhuissoep, met al die kool (getver!)

O ja, en Herbalife, heb ik echt een vermogen aan uitgegeven. Verkocht ook nog zelfs.

Toch viel ik geen zak af

Toen ik eind 20 was las ik ‘Het lichaam wil gezond zijn’ van Andrew Weil. Toen gingen de lichten aan: ik moest gewoon gaan eten zoals mijn grootmoeder deed… zoals de natuur het heeft geregeld. Onbewerkt, met de seizoenen mee.

Mijn interesse voor voeding was gewekt. Ik las alles wat los en vast zat, over voeding en over persoonlijke ontwikkeling. Ik ging een opleiding gewichtsconsulente volgen, maar die heb ik heel snel in de hoek gegooid – calorieën tellen en ‘let op vet’: dat waren niet de adviezen die ik toekomstige cliënten wilde meegeven.

Zelf stopte ik met diëten. Ik maakte wel zo veel mogelijk gezonde keuzes. Ik volgde geen dieet – maar zat nog altijd volop in het dieetdenken. ‘Als ik nu zoveel heb gesnoept kan ik vanavond beter niet eten’ – eten was ‘goed’ of ‘fout’. Niet iets neutraals dat mijn lichaam aangaf.

En toen ging ik failliet (en paste ik in maat 38)

In 2009 ging het bedrijf dat ik had opgebouwd, failliet. Mijn relatie liep op de klippen. Een van mijn vrienden zei: “Je kunt nu niks meer kwijtraken, alleen nog maar winnen”.

Ik ging bij een sportschool werken. Daar begeleidde ik mensen op het gebied van voeding. En er viel me al snel iets fascinerends op:

De eerste 2 weken gaat afvallen over voeding, maar daarna over persoonlijke ontwikkeling

Als je een béétje dieetervaring hebt herken je dat vast: de eerste twee weken gaat het erom dat je het nieuwe eetpatroon leert kennen. Daarna wordt het lastig: dan wordt het volhouden.

En niemand vertelt je hoe je dat écht voor elkaar krijgt.

Steeds weer adviseerde ik om suikers en bewerkte voeding te laten staan. Eindelijk betrok ik dat advies ook op mezelf 😉 Ik plaatste een oproep op Facebook: wie doet er mee? Er meldden zich 350 volgers.

Zelf was ik trouwens na 2 weken al af. Maar ik las de enthousiaste verhalen van al die anderen die zich zo veel beter gingen voelen. Ik las me in en volgde studies tot ik er álles van af wist. Daaruit is de Sugarchallenge geboren: zeven boeken en een programma.

Ik was voedingscoach met suikervrij eten als specialisme.

Ik zag dat veel mensen het programma meermalen volgden

Sommige mensen deden de Sugarchallenge wel vijf, zes keer. Tijdens het programma ging het goed, daarna niet meer. En ik dacht: dan faal ik als coach. Er ontbreekt nog iets.

Daar ben ik naar gaan zoeken.

Wat er ontbrak, is het brein

De laatste jaren is er enorm veel kennis ontstaan over de werking van ons brein. En laat het nou net die kennis zijn die altijd ontbrak in onze diëten. Je snapt dat ik daar álles van wilde weten.

Ik schreef een nieuw boek: De Gelukkige Eter.

Je brein is de sleutel

Nu ik weet hoe je brein werkt, kan ik je vertellen hoe je weer rust kunt brengen in jouw relatie met eten.

En niet alleen om af te vallen.

Daar ben ik ook wel een beetje van af, van afvallen als doel.

Ik heb al jaren maat 42

Ik draag tegenwoordig maat 42 (net als de meeste Nederlandse vrouwen), mijn buik is zichtbaar (niet prominent, maar je hoeft ook niet je best te doen om ‘m te spotten). En toch voel ik me beter dan ooit.

Nu ik snap hoe mijn brein werkt en ik de verantwoordelijkheid neem voor het managen ervan, voel ik me goed.

In de Eetgeluk Universiteit deel ik mijn nieuwe kennis en begeleid ik zo veel mogelijk vrouwen om verantwoordelijkheid te nemen over hun brein en zich gelukkig te voelen met wie ze zijn.

 

Boek mij als spreker

Eetgeluk Universiteit

Graag lever ik een bijdrage aan grootschalige evenementen (100+ personen). Er is van alles mogelijk: workshops, lezingen, maar ook presentaties op maat. Indien gewenst denk ik met je mee!

In de Eetgeluk Universiteit leer je alles over het managen van je brein. Zodat je vanzelfsprekend gezonde keuzes gaat maken, gaat stoppen met overeten en ... jouw lichaam blijvend in balans brengt!

Profielfoto carola

In mijn hele leven heb ik misschien vier jaar maat 38 gehad

Het waren de beroerdste vier jaar van mijn leven.

Niet vanwege die maat 38 hoor, daar was ik trots op en ik voelde me reuze sexy. Maar ik was ook constant bang om dat gedroomde maatje weer te moeten inleveren.

Bovendien was ik niet alleen een paar kilo gewicht kwijt, maar ook mijn huis, mijn relatie en mijn bedrijf.

Ik ben Carola van Bemmelen

Op dit moment heb ik geen maat 38 meer, maar ik heb me nog nooit beter gevoeld dan nu.

Mijn leven is een ontdekkingstocht op het gebied van voeding en voedingswetenschap. En (vooral) op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, kwantumfysica en neurowetenschap. Door die combinatie ontdekte ik de missing link in alle bestaande diëten: ze vloeken met de werking van je brein.

Op mijn 17e begon ik met diëten

Ik was geen slank kind. Integendeel, ik had het hele pakket: te dik, een bril, onhandig en te slim.

Niet zo gek dus dat ik op mijn 17e begon te proberen af te vallen.

Het brooddieet, dat was het eerste dieet dat ik ooit volgde. Na twee dagen werd ik er knettergek van.

Toen volgde Fit for Life.

Montignac.

Dat dieet met die ziekenhuissoep, met al die kool (getver!)

O ja, en Herbalife, heb ik echt een vermogen aan uitgegeven. Verkocht ook nog zelfs.

Toch viel ik geen zak af

Toen ik eind 20 was las ik ‘Het lichaam wil gezond zijn’ van Andrew Weil. Toen gingen de lichten aan: ik moest gewoon gaan eten zoals mijn grootmoeder deed… zoals de natuur het heeft geregeld. Onbewerkt, met de seizoenen mee.

Mijn interesse voor voeding was gewekt. Ik las alles wat los en vast zat, over voeding en over persoonlijke ontwikkeling. Ik ging een opleiding gewichtsconsulente volgen, maar die heb ik heel snel in de hoek gegooid – calorieën tellen en ‘let op vet’: dat waren niet de adviezen die ik toekomstige cliënten wilde meegeven.

Zelf stopte ik met diëten. Ik maakte wel zo veel mogelijk gezonde keuzes. Ik volgde geen dieet – maar zat nog altijd volop in het dieetdenken. ‘Als ik nu zoveel heb gesnoept kan ik vanavond beter niet eten’ – eten was ‘goed’ of ‘fout’. Niet iets neutraals dat mijn lichaam aangaf.

En toen ging ik failliet (en paste ik in maat 38)

In 2009 ging het bedrijf dat ik had opgebouwd, failliet. Mijn relatie liep op de klippen. Een van mijn vrienden zei: “Je kunt nu niks meer kwijtraken, alleen nog maar winnen”.

Ik ging bij een sportschool werken. Daar begeleidde ik mensen op het gebied van voeding. En er viel me al snel iets fascinerends op:

De eerste 2 weken gaat afvallen over voeding, maar daarna over persoonlijke ontwikkeling

Als je een béétje dieetervaring hebt herken je dat vast: de eerste twee weken gaat het erom dat je het nieuwe eetpatroon leert kennen. Daarna wordt het lastig: dan wordt het volhouden.

En niemand vertelt je hoe je dat écht voor elkaar krijgt.

over carola boeken

Een maandje suikervrij leverde me 8 boeken en een hoop bekendheid op

Steeds weer adviseerde ik om suikers en bewerkte voeding te laten staan. Eindelijk betrok ik dat advies ook op mezelf 😉 Ik plaatste een oproep op Facebook: wie doet er mee? Er meldden zich 350 volgers.

Zelf was ik trouwens na 2 weken al af. Maar ik las de enthousiaste verhalen van al die anderen die zich zo veel beter gingen voelen. Ik las me in en volgde studies tot ik er álles van af wist. Daaruit is de Sugarchallenge geboren: zeven boeken en een programma.

Ik was voedingscoach met suikervrij eten als specialisme.

Ik zag dat veel mensen het programma meermalen volgden

Sommige mensen deden de Sugarchallenge wel vijf, zes keer. Tijdens het programma ging het goed, daarna niet meer. En ik dacht: dan faal ik als coach. Er ontbreekt nog iets.

Daar ben ik naar gaan zoeken.

Wat er ontbrak, is het brein

De laatste jaren is er enorm veel kennis ontstaan over de werking van ons brein. En laat het nou net die kennis zijn die altijd ontbrak in onze diëten. Je snapt dat ik daar álles van wilde weten.

Ik schreef een nieuw boek: De Gelukkige Eter.

Je brein is de sleutel

Nu ik weet hoe je brein werkt, kan ik je vertellen hoe je weer rust kunt brengen in jouw relatie met eten.

En niet alleen om af te vallen.

Daar ben ik ook wel een beetje van af, van afvallen als doel.

Ik heb al jaren maat 42

Ik draag tegenwoordig maat 42 (net als de meeste Nederlandse vrouwen), mijn buik is zichtbaar (niet prominent, maar je hoeft ook niet je best te doen om ‘m te spotten). En toch voel ik me beter dan ooit.

Nu ik snap hoe mijn brein werkt en ik de verantwoordelijkheid neem voor het managen ervan, voel ik me goed.

In de Eetgeluk Universiteit deel ik mijn nieuwe kennis en begeleid ik zo veel mogelijk vrouwen om verantwoordelijkheid te nemen over hun brein en zich gelukkig te voelen met wie ze zijn.

 

Boek mij als spreker

Graag lever ik een bijdrage aan grootschalige evenementen (100+ personen). Er is van alles mogelijk: workshops, lezingen, maar ook presentaties op maat. Indien gewenst denk ik met je mee!

Eetgeluk Universiteit

In de Eetgeluk Universiteit leer je alles over het managen van je brein. Zodat je vanzelfsprekend gezonde keuzes gaat maken, gaat stoppen met overeten en ... jouw lichaam blijvend in balans brengt!