carola-van-bemmelen_over-carola
CB Over Carola

DAG MOOIE VROUW!

Mijn naam is Carola. Ik ben online Eetgeluk-coach en woon in de Lutte, onder de rook van Oldenzaal in het prachtige Twente. Mijn hele leven lang ben ik al bezig met voeding en gezondheid. In de eerste plaats omdat ik zelf aanleg heb om dik te worden, maar ook omdat er een aantal nare ziektes in onze familielijn voorkomt (diabetes, alzheimer en hart- en vaatziekten). Ik ben jarenlang geobsedeerd geweest door eten en mijn figuur, maar gelukkig is dat nu verleden tijd.

Het begon allemaal met suikervrij...

Ik ben initiatiefneemster van de Sugarchallenge, waarin ik meer dan 200.000 mensen heb geholpen om succesvol de omschakeling te maken naar een suikervrije leefstijl.

Maar dat niet alleen

In de afgelopen jaren is er een ware ´suikervrije revolutie´ op gang gekomen waarin de Sugarchallenge en de 8 boeken die ik heb geschreven een grote rol hebben gespeeld. En: inmiddels hebben ook het Diabetesfonds en steeds meer artsen het suikervrije gedachtengoed omarmd. Iets waar ik heel blij mee ben!

Vanuit daar is het nu tijd voor de volgende stap

De afgelopen jaren ontving ik bijna dagelijks vragen van deelneemsters aan mijn programma´s over de relatie die we hebben met eten. Met name over hoe het toch kan dat we eigenlijk prima weten hoe het werkt met voeding en gezondheid, maar toch ongezonde keuzes blijven maken. Over waarom die voorraadkast ´s-avonds zo onweerstaanbaar aantrekkelijk is en over hoe het komt dat het een tijdlang heel goed kan gaan en dat we dan ineens weer kunnen doorslaan in ons oude gedrag (waardoor binnen een mum van tijd alle verloren kilo´s weer terug zijn).

Het heeft alles te maken met je brein

Hierdoor besefte ik dat voor het behalen van duurzame resultaten als het gaat over afslanken en een suikervrije leefstijl, meer nodig is dan ´slechts´ het volgende dieet. Of nog meer recepten. Dit helpt alleen maar tijdelijk, immers: zodra je ermee stopt komen de kilo´s er zonder pardon weer bij. Wanneer je kiest voor blijvende resultaten, is het dan ook zaak dat je de allergrootste veroorzaker van een verstoorde relatie met eten en overgewicht gaat aanpakken en managen en dat is je brein.

Gebruik je brein - Laat het niet jou gebruiken

WAT MEER INFORMATIE OVER MIJN LOOPBAAN

Mijn naam is Carola van Bemmelen

Ik help jou - vrouw 40-plus - om jouw eetgewoonten te transformeren door het managen van jouw brein. Hierdoor kun je jezelf coachen in lastige situaties. Zodat je blijvend kunt stoppen met snoepen, snaaien én diëten en weer een relaxte relatie krijgt met eten.

In 2012 startte ik met de Sugarchallenge

Dit groeide in een mum van tijd uit tot het grootste suikervrije internetplatform van Nederland. Meer dan 200.000 mensen hebben inmiddels via de Sugarchallenge kennisgemaakt met een suikervrije leefstijl en dit aantal groeit nog steeds.

De afgelopen jaren heb ik in totaal 8 boeken geschreven

Over voeding, gezondheid en een relaxte relatie met eten. Van deze boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht in binnen-en buitenland. De resultaten die lezeressen behalen zijn echt waanzinnig!

In al die successen was er één ding dat steeds terugkeerde

Het beginnen met een gezonde leefstijl, het stoppen met het eten van suikers en het verliezen van gewicht is niet zo moeilijk. De uitdaging ligt in het behalen van blijvende resultaten. In gezond blijven eten, gestopt blijven en slank blijven.

Deze vraag hield me bezig en ik ben op onderzoek uitgegaan

Al onderzoekende kwam ik tot de ontdekking dat er maar één grote veroorzaker is van eet-stress en overgewicht en dat is ons brein. En dan met name ons onvermogen om het te managen. Geen enkel voedingsprogramma en geen enkele voedingscoach houdt hiermee rekening. Waardoor we massaal van dieet naar dieet rennen en steeds dikker worden.

Ik richtte de Eetgeluk Universiteit op

Een online platform waarin ik jou - vrouw 40-plus - leer hoe je jouw eetgewoonten kunt transformeren door jouw brein te managen. Zodat je jezelf kunt coachen in lastige situaties. Dat is namelijk de enige sleutel tot blijvende resultaten en een relaxte relatie met eten!

Dus: als jij ook graag weer een relaxte relatie wilt met eten en lichter wilt leven of als je niet meer terug wilt vallen in je oude eetgewoonten, of overweldigd bent door alle tegenstrijdige gezondheidsadviezen…  Ik laat je graag de snelste en makkelijkste weg zien naar blijvende resultaten en een relaxte relatie met voeding.

 

Carola als spreker

Graag lever ik een bijdrage aan grootschalige evenementen (100+ personen). Er is van alles mogelijk: workshops, lezingen, maar ook presentaties op maat. Indien gewenst denk ik met je mee!

Eetgeluk Universiteit

In de Eetgeluk Universiteit leer je alles over het managen van je brein. Zodat je vanzelfsprekend gezonde keuzes gaat maken, gaat stoppen met overeten en ... jouw lichaam blijvend in balans brengt!

>